Virágok jelentése

 
 


Pipacs: Pipacsot általában vidám mezei csokorban kapunk. Nem feltétlen a szerelem jele, de szerelmünknek is adhatjuk, ha boldogságunkat, felszabadultságunkat akarjuk kifejezésre juttatni. A virághoroszkóp szerint érzékeny embert jelöl a pipacs.

 

Viola: A tartós szépség virága. Női névként is ismert. A sárga viola az elmúló szépséget jelképezi.

 

Tulipán: Ősi női jelkép, a magyar népi szimbólumtár egyik legjellegzetesebb virága. Szív formája miatt a lángoló érzelmeket, a szerelmet mutatja.

 

Szegfű: Komoly szerelmet, szeszélyességet jelent a szegfű. Virágnyelven: „A legmélyebb barátság szimbóluma vagy, mert színedet nem változtatod, míg a halál meg nem foszt szirmaidtól.”

 

Százszorszép: Természetessége miatt az ártatlanság, a viszonzott szerelem növénye. Mária könnyeit jelképezi, melyeket az egyiptomi meneküléskor hullatott, ugyanis a monda szerint minden könnycsepp nyomán egy százszorszép bújt elő a földből.

 

Sárga rózsa: Általában a sárga virágok jelentése negatív. Ahogy a dalból is ismerhetjük, jelentése hűtlenség, irigység.

 

Vörös rózsa: A birtokló szerelem virága. Vörös rózsa csokor virágnyelven ezt jelenti: „Tartozz hozzám, akarlak, mindennél jobban vágyom rád!” A vörös rózsa jegyűek szenvedélyes és bátor emberek.

 

Fehér rózsa: A megszokott vagy kiérdemelt szerelem, de a szülői szeretet virága is lehet.

 

Rózsa: A rózsa a szerelem virága. Egy szál rózsát ajándékozni az egyértelmű szerelem jelképe, míg rózsát csokorban adni az áhított szerelemé.

 

Orchidea: Orchideát ajándékozzunk annak a nőnek vagy férfinak, akinek műveltségét és tudását nagyra becsüljük, akinek kifinomult ízléséről már meggyőződtünk. A virághoroszkóp szerint rendívül érzékeny igényes emberek az orchidea jegyűek.

 

Orgona: Anyák napján és a ballagásokon jellemző növény, jelentése virágnyelven: „Vonzalmad kietlen életem mennyé varázsolja, e varázserő folytonos boldogságot ígér.”

 

Nárcisz: Jelentése virágnyelven: „Kacér, ábrándos lényed olyan, mint ez a szép virág: büszkén kihúzza magát, hogy azután fájdalmasan hajtsa le fejecskéjét.”

 

Napraforgó: A szerelmi részegség hordozója. Az Isten felé forduló lélek szimbóluma, de az előkelőség és az alattvalói hűség jelképe is lehet. Jelentése virágnyelven: „Mindig a Nap felé fordul. Amit neki a napfény, azt jelenti az én életemnek a te szerelmed.” A virágasztrológia szerint rokonszenves ember, aki napraforgó jegyű.

 

Mirtusz: A mirtusz neve héberül „eszter”, azaz csillag, s mivel fehér és öt szirma van, Vénusz szimbóluma. Jelentése virágnyelven: „Örökké zöld marad, mert a hű szerelem fonta koszorúk nem hervadnak el soha.”

 

Margaréta: A változatosság jelképe. Neve a görög margarisz (gyöngy) szóból származik, s a kiontott könnyek szimbólumaként Krisztus és a vértanúk szenvedélyének jelképe. A margaréta jegyűek a virághoroszkóp szerint túl érzékenyek, az igazuk mellet kiálló emberek.

 

Kála: Az egyik legdivatosabb virág a kála, mivel a szépséget jelenti. Akár ajándékba, akár menyasszonyi csokorba kötve ajándékozhatjuk.

 

Jázmin: A kedvesség virága. Törökországban és az arab világban ismert – egyébként perzsa eredetű – női név, a kedvesség, a női kellem, a jó és erényes női tulajdonságok megtestesítője.

 

Gyöngyvirág: A szeplőtlen fogantatás, Mária jósága és szűzi tisztasága, a paradicsom öltenek testet a gyöngyvirágban. A magyar népdalok és népi alkotások egyik állandó motívuma.

 
Tedd fel kérdésed, és esküvőszervezőnk 48 órán belül igyekszik megválaszolni azt legjobb tudása szerint :)
kérdezz itt!
Öltözék tippek vőlegényekhez
------------------------------------------------------------
Legyen mókás az esküvőd!
------------------------------------------------------------
Válassz az alakodhoz illő menyasszonyi ruhát! Még több hír
 
 
Hírlevél feliratkozás
 
No name
 
Esküvőjük időpontja: - date -
Tovább a blogra